Relaties

Zwaaiend hart

Zwaaiend hart

Ik ben je fiets vergeten in de auto te gooien. De zoveelste keer.

 

Ik baal een beetje, nu moet ik nog een keer op en neer en kan ik minder lang sporten. Eenmaal voor de tweede keer op deze koude ochtend op het schoolplein, parkeer ik je fiets in de fietsenstalling, geef je helm met fietslichtjes af aan een andere juf en loop terug richting de auto. Vanaf het schoolplein kijk ik zo je klas in. Bewust neem ik de tijd om naar je te kijken. Van een afstand zie ik hoe je lief in de kring zit. Schitterend... mijn lieve jongen. Dan zie je me. Je staat op. Midden in het programma van de juf. Je zwaait met een stralend gezicht naar me en je lippen vormen het woord mama. Ik zie dat je het hardop uitspreekt. Ook andere kinderen kijken nu en staan op. We zwaaien en onze harten zijn verbonden. En dan ga ik weer. Mijn lieverd. Hoe lang doe je dit nog? Ik word overvallen. Wat heb ik je lief. Ik slik wat tranen weg. Dit zijn tranen van blij zijn zoals ik het jou soms uitleg. Ik sport met liefde een kwartier minder, want dit moment is meer. Al doe jij het straks misschien niet meer mooierd, of is dat niet meer stoer of mag ik het niet meer naar jou doen... Mijn hart zwaait altijd naar jou…

Nieuwsbrief

Meer inspiratie, mooie momenten van oplichting, ideeën om zelf of anderen wat op te lichten, jezelf lichter te voelen of even stil te staan? Schrijf je in!

Galerij

Video

Rens licht op is een verzamelplaats voor bijzondere, verrassende, kostbare, ontroerende en stilzettende momenten van mij én jullie om elkaar te raken en inspireren met wat er toe doet.

© 2018 Rens Licht Op

Je hebt toestemming om teksten te kopieren of af te drukken voor eigen gebruik en informatieve doelen. Neem dan wel even een vermelding naar deze website op. Verveelvoudiging, distributie, commercialisatie of exploitatie door derden mag niet zonder mijn expliciete toestemming. Neem contact op met Rens via social media of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.