Oplichters

Vrieskou

Daar liggen ze. Ik loop gehaast langs ze, want ik doe niets liever dan deze kou achter me  laten en me  wentelen in de warmte binnen.

Maar iets in me, maakt dat ik me toch omkeer. Ik aanschouw het tafereeltje nog iets beter. Ze liggen er écht. Het is min 2 graden Celsius en op de stenen en de houtsnippers van de speeltuin liggen twee jongens van ongeveer vier en zes jaar oud. Plat op hun buik, hoofden dicht bij elkaar. Ze hebben wat steentjes en houtjes bij hun hoofden gelegd en wisselen deze wat af in de hand en krassen ermee. Dan iets opmerkelijks. De kleinste laat het speeksel uit zijn mond op de koude grond vallen. Pakt weer een takje en krast ermee door het speeksel: hij tekent. De oudste kijkt naar hem en doet zijn voorbeeld na: ze tekenen op de ijskoude grond. Ze hebben niets nodig en vergeten even iedereen om hen heen. Ook ik, starend naar het aandoenlijke koppel daar beneden op de grond, wordt niet opgemerkt. Iets nostalgisch overvalt me. Ohja, dat deed ik vroeger ook, denk ik. En wat is er mooier dan dat? Onbevangen de wereld vergeten en daar niets voor nodig hebben… Naja, niets? Ze hebben elkaar...

Nieuwsbrief

Meer inspiratie, mooie momenten van oplichting, ideeën om zelf of anderen wat op te lichten, jezelf lichter te voelen of even stil te staan? Schrijf je in!

Galerij

Video

Rens licht op is een verzamelplaats voor bijzondere, verrassende, kostbare, ontroerende en stilzettende momenten van mij én jullie om elkaar te raken en inspireren met wat er toe doet.

© 2018 Rens Licht Op

Je hebt toestemming om teksten te kopieren of af te drukken voor eigen gebruik en informatieve doelen. Neem dan wel even een vermelding naar deze website op. Verveelvoudiging, distributie, commercialisatie of exploitatie door derden mag niet zonder mijn expliciete toestemming. Neem contact op met Rens via social media of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.