Boekenkast

Gek op Downton Abbey? Belgravia komt in de buurt.

Vleugje intrige, vleugje complot, vleugje wraak en veel vleugjes romantiek: historisch 'kostuumdrama'!

Eerlijk zal ik zijn: dit boek staat niet in mijn boekenkast, maar op mijn online boekenplank. Het is één van mijn recentste ontdekkingen en wat geniet ik ervan: audioboeken! Het eerste audioboek dat ik luisterde, was Belgravia. Het enige wat ik erover had gelezen was dat het een roman was van de maker achter Downton Abbey: Julian Fellowes. Als je houdt van kostuumdrama à la deze nostalgische serie, complotten en intriges dan is dit boek een aanrader. Er zijn niet zoveel verschillende verhaallijnen als de televisieserie heeft, maar ik denk dat het boek dan ook moeilijk leesbaar zou zijn geweest. Het boek opent ook met iets in de trant van: het speelt lang geleden, maar de menselijke motieven van toen leven vandaag de dag nog. In 1815 werd door een belangrijke hertogin een bekend bal georganiseerd in Brussel en na 0.00 uur komt het bericht binnen dat Napoleon het land binnen is gevallen, waarna de slag bij Waterloo zich ontvouwt. Het boek start hier, maar neemt vervolgens een stap in de tijd waar James en Anne Trenchard centraal staan. Zij zijn de begane ouders van Sophia, die smoorverliefd is op Edmund Bellasis.
Op de avond van het bal raakt zij volledig van slag door een mysterieuze gebeurtenis. Schandalen, complotten, bescherming van eer, titel, leugens, liefde, de honger naar erkenning: alles komt terug in dit boek. Ik moet hier verder eigenlijk niet teveel over zeggen, maar het geheim van Sophia speelt jaren nog steeds een belangrijke rol als de familie allang weer terug is in de dure wijk Belgravia in West-Londen. De voorlezer had een prettige, warme stem met een heerlijke intonatie, waardoor ik wel echt werd meegezogen in het verhaal en bijna niet kon wachten tot ik weer in de auto terug kon rijden naar huis om weer een uurtje te luisteren.

Nieuwsbrief

Meer inspiratie, mooie momenten van oplichting, ideeën om zelf of anderen wat op te lichten, jezelf lichter te voelen of even stil te staan? Schrijf je in!

Galerij

Video

Rens licht op is een verzamelplaats voor bijzondere, verrassende, kostbare, ontroerende en stilzettende momenten van mij én jullie om elkaar te raken en inspireren met wat er toe doet.

© 2018 Rens Licht Op

Je hebt toestemming om teksten te kopieren of af te drukken voor eigen gebruik en informatieve doelen. Neem dan wel even een vermelding naar deze website op. Verveelvoudiging, distributie, commercialisatie of exploitatie door derden mag niet zonder mijn expliciete toestemming. Neem contact op met Rens via social media of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.